Четвер, 25.04.2024, 00:06
Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "НВК "Єлисеївська ЗОШ І-ІІІст. - ДНЗ" Софіївської сільської ради Бердянського району Запорізької області

Головна » 2017 » Березень » 10 » Новини Єлисеївського НВК
06:18
Новини Єлисеївського НВК

 

   Мабуть, не існує народу, для якого прихід весни не був би святом. Адже весна – це відродження природи, відновлення всього живого. Проте не годилося зустрічати нову пору року, не попрощавшись із попередньою і не подякувавши їй. Умовною межею між зимою та весною було свято Масляної.

   Теплий сонячний день. Промінці сонечка торкаються обличчя кожного, хто завітав на останнє зимове свято, яке влаштували для жителів села Єлисеївки працівники Будинку культури О.В. Васильєва та Н.І. Унгурян під керівництвом сільського голови Л.М. Шлепак та директора НВК Н.Ф.Сичової.

   Майданчик прикрашений тином, стрічками, панно з написами про Масляну та малюнками дітей. У центрі сонячне коло зі стрічками, у вигляді млинця. З двох боків столи зі смаколиками, які приготували жителі села, учні та їх батьки. На місці проведення свята звучали українські народні пісні. На імпровізованій сцені в українських хустках ведучі свята А.О. Заріцька та С.В.Мисак. З Масляною привітала присутніх Л.М. Шлепак.

   Окрасою свята була команда «Джура» Єлисеївського НВК під керівництвом вчителя фізкультури О.В.Мошенського та педагога-організатора К.В. Тігової. Справжні козачата в національних костюмах заспівали українські пісні, показали вправність, спритність у виконанні команд «впоряд». На обличчях джурівців помітна гордість за те, що вони українці, патріоти села, надійне майбутнє. Не перевелися на нашій землі козаки.

   Свято Масляної продовжується. Особливого позитиву надав ярмарок. Ведучі запрошують на ярмарок повеселитися, святом насолодитися. Іде жвава торгівля млинцями рум’яними, пиріжками духмяними, варениками з сиром і сметаною, рогаликами, печивом, напоями, які приготували діти з батьками. Родзинкою свята було частування козацьким кулішем та юшкою, приготованими на свіжому повітрі, з димком. Біля казанів черги, всім хотілося скуштувати страв, щоб відчути себе справжніми українцями.

   Організатори свята потурбувалися про розваги. На свято завітала Масляна з присутніми пограти, себе показати, почала проводити забави на кмітливість, вправність, перевірку сили. На майданчику панувала радісна атмосфера, лунав дитячий сміх, жарт. Головними учасниками конкурсів були діти. Розваг було так багато, що глядачі боялися пропустити смішні моменти.

   Масу позитивних емоцій подарували учасники художньої самодіяльності Кушнір Т, Гуляєва І, В’юн Л., Шимко Д., Самойленко Т., Шутак І., Скрипка К., Гетманенко Н., виконуючи українські пісні. Українці вірили, що пісня впливає на пробудження природи, на її щедрість та красу, на лад і любов між людьми.

   Дякуючи спонсорській допомозі голови агрофірми СВК імені Мічуріна О.Я. Терехову, на Масляну завітали гості - учні Гюнівської ЗОШ з музичними подарунками. Колектив «Сонечко» виконував українські пісні, учасники гурту показали свою майстерність у виконанні українських танців.

   Жителі та гості села отримали насолоду від гарного дійства на честь Масляної. Щастя нашого покоління в тому, що нам вдалося зберегти найцінніший і найсвятіший дар минулих поколінь – традиції та обряди.

   Свято Масляної відбулося завдяки злагодженій роботі батьків та вчителів НВК, всіх жителів села. Дякуємо за підтримку,за те, що не міліють озера ваших душ.

Переглядів: 530 | Додав: Zod1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 37
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0