Організація харчування дошкільниківПро організацію харчування дошкільниківЗабезпечити організацію повноцінного та якісного харчування в ДНЗ вихованців згідно із грошовими нормами харчування, затвердженими рішенням коларівської сільської ради Бердянського району Запорізької області від 31.08.2021 №4 «Про організацію харчування у закладах дошкільної освіти Коларівської сільської ради БР ЗО":
НОРМАТИВНА БАЗА З ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ В ЗАКЛАДІ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ:Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні, Керуючись ст.56 п.3 Закону України «Про освіту», ст. 20п.7 Закону України «Про повну загальну середню освіту», с. 33, 35 Закону України «Про дошкільну освіту», постановами Кабінету України від 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» та від 02.02.2011 №116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільнюється від обкладання податком на додану вартість», спільним наказом Міністерства охорони здоров’я та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 №242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», наказом Міністерства економіки України від 01.08.2006 №265 «Про затвердження Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01, Законом України «978-ІХ від 05.11.2020 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвесті), помер під час захисту незалежності та суверенітету України», Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб» від 16 січня 2020 року №474-ІХ, наказом Мінекономіки від 30.10.2020 №2208-20 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти», інструкцією з організації харчування дітей дошкільних навчальних закладах, затвердженої спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 №298/227 (із змінами та доповненнями), спільного наказу МОН України та МОЗ України від 15.08.2006 №620/563 «щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах» та з метою забезпечення учнів та вихованців раціональним харчуванням, збереження здоров’я дітей, запобігання виникнення захворювань органів травлення, з метою створення нової системи здорового харчування в закладах дошкільної освіти та закладах загальної середньої освіти Коларівської сільської ради БР ЗО, враховуючи лист Начальника відділу ОКТМС Ганни КАРНАУХ від 30.08.21 року № 30.08.21 року №695, виконавчий комітет Коларівської сільської ради Бердянського району Запорізької області та на підставі позачергового рішення 16 сесії Коларівської сільської ради Бердянського району Запорізької області Впровадження системи НАССР в дитячих садках, – є гарантом якості в громадському харчуванні. ХАССП в дитячих садках і освітніх установах –це не просто міра для проходження перевірок контролюючих органів, а важливий інструмент для контролю безпеки харчування дітей поза домом. На відміну від дорослих, у них немає вибору, де харчуватися і як харчуватися, тому, адміністрація цих установ зобов'язана на законодавчому рівні розробити, впровадити і постійно підтримувати принципи системи HACCP. Реалізація згаданої концепції дозволяє домогтися наступних позитивних моментів:* В обов'язковому порядку контролюється сировина, що поставляється в ДНЗ для приготування їжі для дітей; Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. |
Меню сайту
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Друзі сайту
Статистика
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |