Середа, 08.05.2024, 03:01
Вітаю Вас Гість | RSS

КЗ "НВК "Єлисеївська ЗОШ І-ІІІст. - ДНЗ" Софіївської сільської ради Бердянського району Запорізької області

Головна » 2017 » Червень » 16 » Новини Єлисеївського НВК
05:53
Новини Єлисеївського НВК

  Із 8 по 12 червня 2017 року у місті Запоріжжі на базі комунального закладу «Запорізький обласний ліцей-інтернат із посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» проходив ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної спортивної гри Українського козацтва «Сокіл» («Джура»).

   У цьому році гра присвячена 365-й  річниці Битви під Батогом, що відбулася у червні 1652 року. Ця битва в історії Визвольної війни українських патріотів проти Речі Посполитої увійшла як блискуча перемога козацьких військ під командуванням Богдана Хмельницького поблизу гори Батіг біля сучасного села Четвертинівка Тростянецького району на Вінничині.

   На гру завітала 31 команда навчальних закладів Запорізької області. Протягом 5 днів команди змагалися у вмінні любити Україну і бути гідними громадянами української держави.

   Приморський район представляла команда-рій «Нащадки козаків» КЗ «НВК «Єлисеївська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», яка посіла І місце в районному етапі гри «Сокіл» («Джура»).

   Протягом листопада-травня учні наполегливо готувалися до змагань обласного етапу з таких видів:

  • «Впоряд» (стройова підготовка).
  • «Смуга перешкод» (з використанням козацької легенди та подоланням перешкод).
  • Конкурс «Рятівник» - змагання з надання першої долікарської допомоги.
  • «Перетягування линви» - спортивно-силові змагання.
  • Гра «Відун».
  • «Бівак» (таборування).
  • «Візитка рою» - представлення творчо-мистецького звіту рою.
  • «Добре діло» - конкурс на кращий звіт про доброчинні справи.
  • «Конкурс козацької пісні».
  • «Стрільба».

   Звичайно, представляти Приморський район на обласному етапі – це і почесно і відповідально. Та ми не залишилися наодинці. Постійно допомагали в організації участі в змаганнях начальник відділу освіти Приморської РДА Карнаух Г.В., директор Приморського РЦДТ Мартищенко В.А., голова волонтерської організації «Єгерь» Арабаджи А.І., наші спонсори голова агрофірми «Мічуріна» Ткркхов О.Я., голова Ант-ЮГ» Григораш А.М. Максимум зусиль, знань, вмінь, педагогічної майстерності приклали у підготовці й організації участі в ІІ етапі гри «Сокіл « («Джура») директор школи Сичова Н.Ф., вчитель фізичної культури Мошенський О.В., педагог-організатор Тігова К.В., вчителі Рябко Т.М., Скрипка О.В., Терлецька Л.О., медична сестра Лисенко Я.Я. Ми щиро вдячні названим особам за матеріальну та моральну допомогу та підтримку. Окремі слова подяки методисту відділу освіти Приморської РДА Перунову Ю.О. , який весь час був присутній під час змагань, допомагав фізично, вселяв віру і жагу до перемоги.

   Швидко пролетіли 5 насичених днів . І ось 12 червня відбулося підбиття підсумків. Нашій команді «Нащадки козаків» є чим пишатися. Перші місця посіли з таких видів: «Добре діло», «Перетягування линви» «Бівак», ІІ місце в конкурсі «Впоряд». А в загальному підсумку – ІІ місце серед всіх шкіл області.

   Ми впевнені, що участь і перемога в ІІ етапі гри «Сокіл («Джура») залишать у серцях юнаків і дівчат позитивні незабутні враження, надихнуть на нові звершення як у грі, навчанні, так і в подальшому житті. Ми щиро вдячні вам, дорогі наші діти, Ганзина Богдан, Іхтіяров Богдан, Коваленко Володимир, Терлецький Кирило, Лобода Сергій, Ончев Ярослав, Малахова Олександра, Руденко Анастасія. Ми вдячні за вашу любов до України, за те, що на нашій славній Запорізькій козацькій землі ви продемонстрували найкращі свої якості патріотів!

Переглядів: 475 | Додав: Zod1 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 37
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0